Раніше звільнили за корупцію: У Запорізькій області затримали експосадовця податкової міліції, який працював на окупантів

У Запорізькій області затримали колишнього посадовця податкової міліції, який шпигував за позиціями морської піхоти Збройних сил України, а також збирав дані про критичну інфраструктуру. Про це повідомили в СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що зловмисник у минулому працював в органах МВС. Втім, 2011 року його звільнили за службу за корупцію. На початку березня 2023-го він добровільно почав співпрацювати із спецслужбами країни-агресорки. Його завербував кадровий співробітник російської ФСБ.

Чоловік підробляв таксистом. Під цим виглядом він об’їжджав місцевість та фільмував усе на відео за допомогою прихованого реєстратора і мобільного. Зокрема, цікавили російських окупантів точні геолокації залізничних мостів та об’єктів енергетики в області. Отримані розвіддані ворог щонайменше двічі використав для завдання ударів по інфраструктурі Запоріжжя.

За кожне виконане завдання агентові грошову винагороду від двох до п'яти тисяч гривень. З представниками РФ комунікував к месенджерах. Для конспірації зрадник пропонував перераховувати гроші на банківську картку свого сина. Крім того, росіяни обіцяли йому керівну "посаду" в окупаційній адміністрації у разі захоплення обласного центру.

СБУ затримала зловмисника під час виконання ним завдання РФ. У поле зору правоохоронців він потрапив через антиукраїнську позицію у соцмережах "Вконтакте"та "Одноклассники".

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили мобільний телефон, який він використовував для листування з російською спецслужбою. Зловмисникові повідомлено про підозру за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Його взяли під варту. У справі триває слідство. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...