Раніше його називали "президентом": Кадирову надали титул "батька народу"

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров отримав титул "батька народу" (чеченською мовою — "Мехк-Да"). Відповідне рішення ухвалив парламент Чечні, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

"Мета цієї зміни — встановити однаковість у вживанні найменування посади голови регіону чеченською мовою, яка є державною мовою в ЧР", — заявив соратник Кадирова, голова чеченського парламенту Магомед Даудов, який і був ініціатором цієї ідеї.

Також чеченські депутати ухвалили поправку, згідно з якою глава ЧР, тобто Кадиров, забезпечує територіальну цілісність цієї республіки.

Зазначимо, що Мехк-Да – це історичний титут лідерів чеченського народу, яких обирали серед найавторитетніших старійшин на загальнонародних зборах. Мехк-да, наприклад, командував ополченням у поході та в обороні від нападу.

Раніше глава Чечні у складі РФ називався президентом. Але Путін вимагає від керівників суб'єктів у складі РФ відмовитися від цього терміну. Тому від 2011 року Кадиров іменується не президентом, а главою Чеченської Республіки.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...