Рано списувати Коломойського в "тираж": У Європі спостерігають, як люди олігарха масово йдуть до Верховної Ради під прапорами "Слуги народу" Зеленського

У своїй риториці спрямованій до західного політикуму новий президент України всіляко відмежовується від свого нещодавного роботодавця. Однак в Європі тв США спостерігають за фактичним станом справ.

Український олігарх Ігор Коломойський до появи у великій політиці Володимира Зеленського багато приділяв уваги партії УКРОП (Українське об’єднання патріотів). Бізнесмен є її основним спонсором і очолює комісію партійного контролю. Тепер представники цієї політсили є в багатьох регіонах країни і представлені у владі. Про це для німців, котрі цікавляться, що відбувається в Україні, пише авторитетна DW, зазначають Патріоти України.

Як починалося і до чого прийшло

Партія була створена влітку 2015 року в момент, коли у Коломойського був у розпалі конфлікт з державою через контролю над компаніями «Укрнафта» і «Укртранснафта». Її очолив давній друг і партнер олігарха Геннадій Корбан, який незабаром був арештований по ряду кримінальних справ. З самого початку свого існування УКРОП позиціонувала себе як опозиційна президенту Петру Порошенку сила.

До перемоги на президентських виборах партнера Коломойського в медіа-бізнесі Зеленського партія активно розвивалася. Однак після інавгурації нового глави держави вона стала згортати свою публічну діяльність, а на парламентських виборах обмежилася тільки делегуванням своїх кандидатів на одномандатних округах. Правда часто це відбувалося не під своїм брендом, а під брендом «Слуга народу». Системність такого підходу помічена в регіонах, хоча публічних домовленостей на цей рахунок не було.

В Івано-Франківській області нова мода

Відомо, що в Івано-Франківській області партію КРІП активно вибудовував бізнес-партнер Коломойського, співвласник гірськолижного курорту «Буковель», нардеп Олександр Шевченко. Будучи лютим критиком Порошенко, політик балотувався в президенти від партії. Програв. У парламентських виборах брати участь не став. Але туди вирішили йти два його брата однопартійця. Програли. Як і керівник його депутатської приймальні Андрій Сторожук.

Зазначимо, що в цьому регіоні «укроповці» вважали за краще працювати саме як кандидати від «Слуги народу». З них отримали мандати помічник Шевченко Ігор Фріс і депутат місцевої облради Олександр Матусевич.

Волинь не відстає від нових віянь

Ще недавно в Волині в УКРОПУ були найвидніші партійці. Ігор Палиця – екс-голова облради, давній бізнес-партнер і довірена особа олігарха. Переїхав в Київ і на Волині переміг, як самовисуванець, виграв. У сусідньому окрузі люди проголосували за «укроповку» Ірину Констанкевич.

Лідер місцевого КРОПУ і екс-радник Палиця В’ячеслав Рубльов балотувався і переміг під прапорами “Слуги народу”. Таким чином соратники Ігоря Коломойського під різними брендами отримали половину мажоритарних округів регіону.

Дніпропетровщина — форпост олігарха і президента

Найбільше голосів партія «Слуга народу» отримала в Дніпропетровській області, на батьківщині Коломойського. Там також спостерігалася міграція від УКРОПУ. Так переміг депутат облради Владислав Бородін і Сергій Демченко, ще кілька років тому балотувався в Київсовет як «укроповець».

Вище згадані лише деякі випадки ходіння у владу людей олігарха.

Володимир Зеленський намагається демонструвати дистанцію від Коломойського. Але лідери КРОПУ висловлюють публічну підтримку президента, а партійці масово переходять у ряди переможців.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський досяг домовленостей з олігархами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їх підтримку соціальних та гуманітарних проектів.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...