"Раптова невизначеність": В ISW пояснили, чому в Росії занепокоїлися через арешт Дурова і які наслідки це може мати

У Росії розхвилювалися через арешт у Франції засновника Telegram Павла Дурова. Окупанти покладаються на цей месенджер як основну альтернативу спеціальному зв’язку для організації операцій в Україні, тому закликали російське військове командування створити адекватну офіційну систему зв’язку, передають Патріоти України.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Російські війська протягом усієї війни зазнали великих труднощів з ефективним зв’язком.

Зазначається, що Z-блогери раніше описували офіційні системи зв’язку як надмірно централізовані, що перешкоджає російським вогневим операціям. Нещодавно російські сили не змогли створити адекватні командні та контрольні структури для підтримки наступу на півночі Харківської області та оборони в Курській області.

Як писали російські воєнні блогери, окупанти значною мірою компенсували цей брак адекватного офіційного зв’язку, покладаючись на свої незахищені персональні пристрої та месенджер Telegram. Водночас Кремль намагався тимчасово криміналізувати використання цих пристроїв російськими військами, не пропонуючи значущої альтернативи.

"Раптова невизначеність щодо подальшої здатності Telegram працювати в Росії та будь-які збої в роботі Telegram, ймовірно, вплинуть на російські операції на передовій, а якщо вони будуть повністю заблоковані, погіршать ці операції в найближчій перспективі", – вважають в ISW.

Аналітики припустили, що російські військові користувачі Telegram у будь-якому разі можуть почати перехід із месенджера через побоювання, що система буде скомпрометована, поки Дуров перебуває під арештом. Крім того, російські військові можуть почати від’єднуватися від комунікацій Telegram, навіть якщо арешт засновника нібито чи фактично не вплине на роботу програми, зазначили в аналітиці.

У Кремлі розставили пріоритети: Аналітики встановили, звідки Росія перекинула війська на Курщину

вівторок, 27 серпень 2024, 6:23

Російські військові перекидають сили з менш пріоритетних ділянок фронту в Україні на лінію фронту в Курській області. Зокрема, там фіксували військових, які раніше були на Харківському та Сіверському напрямках та в районі Часового Яру, передають Патріо...

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...