Рашисти мають кілька планів дій щодо Херсону, відступ - один із них, - Міноборони

Російські окупанти мають кілька планів дій щодо Херсону. Їхні дії на Херсонщині залежатимуть від успіхів на сході. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Тут важливо об'єктивно підходити до ситуації, тому що ворог намагається ввести нас в оману... Ми фіксуємо ознаки того, що ворог в перспективі може покидати певні території, і вони мають це в планах. З іншого боку, одночасно ми маємо ознаки того, що ворог намагається укріпитися на тимчасово окупованих територіях", - пояснила вона.

За словами Маляр, у ворога є декілька планів, "і це некоректно говорити, що буде саме так". Окупанти орієнтуються на ситуацію, у них в запасі є різні варіанти, наголосила Маляр, і відступ з Херсону - це один із таких варіантів.

Маляр сказала, що великою мірою дії ворога на Херсонщині залежатимуть від їхнього успіху на Донбасі, тому що захоплення Донецької області для них головна мета наразі.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...