Рації, боєприпаси, ПТРК Javelin: Чергова військова допомога Україні на 60$ мільйонів від США

Вперше Україна отримала від США летальну зброю у вигляді протитанкових ракетних комплексів Джавелін ще навесні 2018 року.

В рамках військового співробітництва між США та Україною американці передали українцям військове обладнання, вартість якого оцінюється на суму понад 60 мільйонів доларів. Це протитанкові ракети Javelin, а також рації і боєприпаси. Про це повідомили у посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні у Facebook, передають Патріоти України.

У дипломатичному відомстві зазначили, що допомога українському оборонному комплексу в умовах пандемії коронавірусної інфекції не припиняється. "Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 млн доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси і протитанкові ракети Javelin", - наголошується в повідомленні.

Наостанок в посольстві підкреслили, що Вашингтон підтримує Україну у боротьбі за державний суверенітет і відстоювання територіальної цілісності під час протистояння агресії РФ.

Зазначимо, вперше Україна отримала від США летальну зброю у вигляді протитанкових ракетних комплексів Джавелін ще навесні 2018 року. Через деякий час українці провели перші випробування нового озброєння.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...