Разом із подільником: В Іспанії затримали українця у справі про шпигунство під час референдуму в Каталонії

Агентів Кремля затримали, коли вони прямували до Франції на зареєстрованому в Білорусі Mercedes.

В розслідуванні іспанського суду про «втручання» російських спецслужб в події навколо референдуму про незалежність Каталонії фігурують громадянин України і громадянин Росії, яких заарештували 4 жовтня в провінції Жирона. Про це повідомляє видання El Mundo, передають Патріоти України.

Як зазначається, чоловіків затримали, коли вони прямували до Франції на зареєстрованому в Білорусі Mercedes. Видання стверджує, що під час огляду автомобіля було знайдено гранату M-75.

На засіданнях Національного суду Іспанії, який розглядає справу, стало відомо, що затримані можуть бути пов'язаними зі спробою російських шпигунів вплинути на політичну ситуацію в Каталонії. Зокрема, росіянин і українець мають стосунок до російської розвідки, а саме – до ймовірного співробітника ГРУ Дениса Сергєєва, який працює під ім'ям Сергій Федотов. Дослідницька група Bellingcat називала його третім учасником отруєння у британському Солсбері ексофіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

За даними видання, Федотов прибув у Барселону 5 листопада 2016 року. Він залишався в Іспанії протягом шести днів, після чого вилетів до Москви через Цюрих. Рік потому, 29 вересня 2017 року, за два дні до референдуму в Каталонії, він знову відвідав Барселону і залишився в ній до 9 жовтня, після чого повернувся в Москву через Женеву.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...