Разом із ватними "фанами": У Харкові депутат від ОПЗЖ із червоними прапорами відсвяткував день народження Жукова (фото)

Депутат Харківської міської ради і голова міської організації "Опозиційної платформи — За життя" Андрій Лесик разом із групою пенсіонерів та молодих людей у балаклавах провели акцію вшанування біля пам’ятника радянському маршалу Жукову. Акція пройшла 1 грудня в зв’язку зі 125-річчям з дня народження Жукова, передають Патріоти України.

У підніжжя пам'ятника розгорнули червоний прапор із написом (мовою оригіналу – Ред.) "Слава защитникам Родины". Загалом участь у вказаній акції взяли до 50 осіб. До пам’ятника прийшли і представники політичної партії "Демократична сокира". Вони тримали прапор України та скандували "Ганьба!" та "Жуков кат!". Також активісти принесли великий совок із підписом "Це тупо совок".

"Жуков — абсолютно неприйнятний на мапі Харкова через декомунізацію. І ми хочемо наголосити, що всі, хто прийшов сюди його вшановувати, порушують закон про декомунізацію, і поліція з цим нічого не робить", — сказала представниця "Демсокири" Анастасія Гаєва. "Цей пам'ятник повинен зникнути з міста Харкова", — додала вона. Охорону порядку забезпечували кілька десятків правоохоронців. Акції минули без сутичок.

Джерело: UA:Суспільне

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...