Разом переможемо навалу Москви або загинемо: Польща запрошує Україну до нового формату співпраці

Бартош Ціхоцький. Фото: скріншот з відео.Польща запропонувала Україні новий дипломатичний формат співпраці. До альянсу будуть залучати країни Балтії, Чехії, Угорщини, Словаччини і Румунії. З такою ініціативою виступив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, повідомляють Патріоти України із посиланням на телеканал "Дім".

Дипломат зазначив, що останнім часом ситуація в світі стрімко погіршується. Цьому сприяє завершення будівництва скандального "Північного потоку - 2", зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві, а також зміна влади в Афганістані і криза в Білорусі. Запропонований новий формат взаємодії буде спрямований на посилення спільного подолання викликів.

"Ми всі, тільки в різному масштабі, в небезпеці. Звичайно, становище України гірше через те, що ви не в ЄС і не в НАТО", - прокоментував Ціхоцький. Однак, за його оцінкою, ситуація в країнах Східної Європи також змушує задуматися про необхідність додаткових заходів безпеки. "Ми повинні спільно знайти відповіді на ці виклики, на ці загрози", - запропонував дипломат.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...