Разом вбивають українців: У ГУР назвали країни, які надають Росії пряму військову допомогу

На сьогодні декілька країн світу надають пряму військову допомогу державі-терористу Росії. Перелік не такий великий і повністю передбачуваний - Іран, Білорусь і, ймовірно, Північна Корея. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передають Патріоти України.

Він уточнив, що, зокрема, Тегеран постачає РФ ударні дрони, також Москва сподівається отримати іранські балістичні ракети. Що стосується Мінська, то там, за словами Юсова, відкриті всі можливості і для ремонту техніки, і для її відновлення, і для її розконсервації. Чим допомагає Росії КНДР представник ГУР не уточнив.

Також є країни, які співпрацюють з РФ "по-сірому" – йдеться так звані фірми-прокладки, товари подвійного призначення. "Але з цим вже складніше боротися, бо до таких речей іноді навіть претензії важко висунути", – уточнив представник ГУР.

"Ну і контрабанда військового озброєння, звичайно. Рашисти – це країна номер один по пошуку і спробам реалізації контрабандних каналів озброєнь на свою територію", – додав Юсов.

Нагадаємо: раніше член правління Української асоціації китаєзнавців Олексій Коваль повідомив, що Росія від початку повномасштабного вторгнення дуже розраховувала на підтримку Китаю. Однак Пекін розчарував лідера країни-терористки Володимира Путіна – Піднебесна не надає тієї допомоги, на яку він розраховував. Китай постачає Росії військову форму та амуніцію для армії, але постачань зброї, очевидно, немає.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...