Ситуація на кордоні загрозлива: Разумков оцінив вірогідність введення воєнного стану в Україні

У разі нагальної необхідності народні депутати у Верховній Раді України будуть готові ввести воєнний стан. Однак наразі про це поки не йдеться. Про це в інтерв'ю для "4 каналу" розповів спікер парламенту Дмитро Разумков. Він наголосив, що такий крок буде підтримано, лише якщо для цього виникнуть відповідні умови та буде реальна необхідність, передають Патріоти України.

"Умови чітко визначені – це схвалення указу президента. Але станом на сьогодні підстав для введення воєнного стану немає", – запевнив він.

"Багато хто нас критикує, але, як показала практика у боротьбі із пандемією, за Верховною Радою затримки не було. Ми не гальмували цей процес жодного разу. Навпаки дуже часто потім виправляли чиїсь помилки і врегульовували питання досить швидко", – наголосив голова Верховної Ради.

Разумков пояснив, що процедура введення воєнного стану схожа із мобілізацією і нагадав, що попередні її хвилі відбувалися таким чином: ухвалювався указ президента, і того ж дня засідала Верховна Рада, аби підтримати його.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...