Разумков розповів, як у перший же день роботи спікером "умив" Зеленського з ОПУ, котрий хотів увімкнути супер-"турборежим"

Колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який прийшов в IX скликання Парламенту під першим номером в списку президентської партії "Слуга народу", не вважає, що між ним і главою держави Володимиром Зеленським коли-небудь був конфлікт. При цьому у них неодноразово траплялися "жорсткі дискусії". Парламентарій розповів в інтерв'ю, що одна з таких дискусій сталася ще до початку роботи нинішнього парламенту, передають Патріоти України.

В кінці серпня Зеленський і на той момент керівник Офісу президента Андрій Богдан звернулися до нього з пропозицією прийняти в перший день роботи Верховної Ради 73 або 74 закони, щоб ця цифра відповідала кількості відсотків, набраних президентом на виборах. Разумков виступив проти такої ініціативи, так як вона порушує законодавство і всі існуючі регламентні норми.

У суперечці з президентом і його Офісом він підкреслював, що згодом такі закони будуть визнаними такими, що не відповідають Конституції, а їх ініціаторам загрожувало б кримінальне переслідування. "В принципі, це був би через деякий час "термін". Давайте відверто називати речі своїми іменами", - сказав екс-спікер. За словами Разумкова, в результаті питання поставили на голосування всередині фракції. 60% не підтримали пропозицію президента, і Зеленський відмовився від свого плану.

Джерело: Цензор.НЕТ

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...