Реабілітувати Х*йло в обмін на Донбас: Байден може запропонувати Путіну компроміс по Україні, - посол Мельник

При цьому питання Криму залишається статус-кво

Президент Росії Володимир Путін під час спільного саміту з главою Білого Дому Джо Байденом може отримати пропозицію повернутися на міжнародну арену за умови, що російські війська покинуть територію Донбасу. Тоді Захід буде знову говорити з російським лідером на рівних.

Про це в інтерв'ю виданню Berliner Zeitung розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник. Він зауважив, що для Путіна така пропозиція може здатися привабливим.

"Росіяни хочуть, щоб їх поважали, вони хочуть, щоб Захід говорив з ними на рівних. Байден повинен дати зрозуміти Путіну, що Росія може повернутися на міжнародну арену і з нею більше не будуть вести себе як з ізгоєм. Звичайно, для цього заздалегідь необхідні заходи по зміцненню довіри: Путін просто повинен зникнути з Донбасу ", – підкреслив посол.

При цьому Мельник зауважив, що ситуація з деокупацію Криму на цих же умовах буде малоймовірною. Незважаючи на те, що цивілізований світ ніколи не визнає півострів російським, повертати його під контроль Києва необхідно, використовуючи довгостроковий дипломатичний інструмент.

"Таким інструментом і виступає" Кримська платформа ", перший саміт якої має відбутися напередодні 30-ї річниці Дня Незалежності - 23 серпня", – вказав дипломат, додавши, що примирення України та Росії в перспективі можливо, не дивлячись на критичні відносини на даному етапі.

Перейти на першоджерело


Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...