Реакція на критику Шольца? Макрон надасть Україні ракети дальнього радіусу дії і гарантії безпеки на кшалт британських

У вівторок президент Франції Еммануель Макрон заявив, про поставку близько 40 ракет дальнього радіусу дії Scalp і "кілька сотень бомб", а також про візит в Україну, щоб завершити роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки, повідомляє Reuters

Поїздка відбудеться в той час, коли політичні суперечки в Сполучених Штатах і Європейському союзі затримують два великі пакети допомоги для України.

Франція працює над завершенням двосторонньої угоди про гарантії безпеки з Україною, щоб допомогти зміцнити її фінанси і оборону від Росії з метою утримати Москву від майбутньої агресії.

Макрон заявив, що найближчими тижнями буде поставлено близько 40 ракет дальнього радіусу дії Scalp і "кілька сотень бомб": "Після цих поставок я сам поїду в Україну в лютому і завершу роботу над цими текстами". Він також зазначив, що європейцям необхідно переконатися в тому, що Україна зможе і далі захищати себе від Росії.

Макрон додав, що не можна дозволити Росії перемогти Україну, інакше безпека Європи опиниться під загрозою.

Варто нагадати, 14 січня стало відомо, що німецький канцлер Олаф Шольц висловив невдоволення президенту Франції Емманюелю Макрону щодо його недостатньої допомоги Києву.

"Відносини наразі не зовсім працюють. Німці вважають, що французи роблять недостатньо для України... і вони мають рацію", - розповів виданню Telegraph один із європейських дипломатів.

Telegraph додає, що загалом напруженість у відносинах між Шольцем і Макроном пов'язана з такими питаннями як енергетичні субсидії, імпорт китайських електромобілів та оборонна політика й Україна. Ці розбіжності загрожують зірвати спільні дії Євросоюзу.

Нещодавно Шольц попередив країни-члени Євросоюзу, що вони надсилають недостатньо військової допомоги Києву, натякаючи на Макрона, чия підтримка значно відстає від підтримки Берліна.

Таким чином надавши Україні далекобійні ракети, вартістю десь по 2 000 000 євро кожна, Париж не тільки в якійсь мірі відкидає звинувачення Берліну. Макрон б'є Шольца у слабке місце, вказуючи на нерішучість канцлера у поставках таких потрібних ЗСУ "Таурусів".

Варто зазначити, що наразі невідомий радіус дії ракет Scalp, котрих Париж обіцяє передати Києву. Чи відрізняються ТТХ нової партії від тих ракет, що були поставлені 2023 року.


Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...