"Реальний шлях до закінчення війни": Харківська міськрада першою підтримала "формулу Штайнмаєра"

Харківська міськрада закликала утриматися від акцій "Ні капітуляції".

Харківська міськрада. Фото: Вікіпедія.

Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра". Депутати ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

"Ми вважаємо "формулу Штанмаєра" єдиним на сьогодні реальним шляхом до закінчення війни. Відведення військ є не відступом, а кроком вперед до ще більшого припинення вогню, а отже, і смертей", – йдеться в тексті звернення.

Депутати виступили за розформування незаконних збройних формувань на Донбасі та забезпечення контролю над кордоном. Також вони схвалюють проведення місцевих виборів згідно з українським законодавством. Харківська міськрада закликала утриматися від акцій "Ні капітуляції".

"Ця формула не легалізує бойовиків, а навпаки, передбачає повернення українського законодавства і правопорядку на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Відмова від неї в рамках "нормандського формату" залишить президента без аргументів на підтримку України з боку таких потужних союзників, як Німеччина й Франція", – сказано в документі.

Звернення до Зеленського підтримали 53 депутати, 12 проголосували проти, ще двоє утрималися. Варто зазначити, що міськрада Харкова стала першим органом місцевої влади, що підтримав "формулу Штайнмаєра".


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...