Референдум про переговори з Росією: Кравчук розкритикував план Зеленського

На думку екс-президента, першим кроком у вирішенні конфлікту на Донбасі має бути звільнення всіх полонених.
Леонід Кравчук. Фото: РБК.

Перший президент України (1991-1994) Леонід Кравчук сумнівається в технічній можливості проведення референдуму з питання угод з Росією. В інтерв'ю журналістам 23 травня він припустив, що ця ідея не належить чинному главі держави, передають Патріоти України.

"Я не знаю, як провести цей референдум. Ось яке питання винести на референдум? Хто може сформулювати? Ось як автор формулювання референдуму, який проводився в 91-му році – там було написано: чи підтримуєте Ви незалежність України? А тут що написати: чи підтримуєте Ви відносини з Росією? Чи підтримуєте Ви врахування інтересів Росії в інтересах України? Тобто, мені здається, навіть технічно це неможливо", - сказав він.

Кравчук закликає ставитися до цієї ідеї, як до особистої думки глави адміністрації президента України Андрія Богдана. "Я думаю, що це не пропонував Зеленський – це запропонував новий глава адміністрації. Тому потрібно ставитися як до його думки", - підкреслив Кравчук.

Він також висловив думку, що першим кроком у вирішенні конфлікту на Донбасі має бути звільнення всіх полонених. "Друге - діалог, третє - припинення вогню, четверте - врегулювання ситуації на Донбасі, а потім і в Криму", - додав Кравчук.

При цьому перший президент України відзначив, що за кожним кроком є різні сили. "Є різні сили: Україна, Росія, Європа, США і я не знаю, куди віднести бойовиків. Ігнорувати їх зовсім неможливо. Потрібно їх якось враховувати, тому що вони будуть завжди чинити опір. Таким чином, є чотири точно і п'яті - бойовики - суб'єкти цього питання", - сказав він.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...