"Реєстр належатиме Міноборони": У ВР повідомили, хто займатиметься військовим обліком

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів за законом належатиме Міністерству оборони України. Комітет нацбезпеки ухвалив рішення щодо законопроєкту про удосконалення порядку і використання військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану до другого читання. Про це повідомила народна депутатка Верховної Ради від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Реєстр, згідно із законом, належатиме МО. Щодо безпеки даних – саме одна з тем дискусії і нашого занепокоєння", – повідомила Геращенко.

За її словами, законопроєкт за змістом мав би вирішити питання створення адекватного реєстру військовозобов’язаних, резервістів і призовників, а також спростити порядок отримання статусу учасників бойових дій ветеранами, які часто витрачають на оформлення документів занадто багато часу й ресурсів.

"Попри шляхетну мету, проєкт має хибне та протиправне виконання", – зазначила парламентарка. Народна депутатка повідомила, що до реєстру військовозобовʼязаних, зокрема, не вноситимуть відомості про виїзд за межі України (дата, країна, до якої здійснюється виїзд) та повернення на територію України (дата, країна, з якої особа повертається на територію України, а також не вноситимуть відомості про примусове виконання рішення щодо особи–боржника (реквізити та відомості виконавчого документа).

"Не будуть вносити інші персональні дані, які дозволяють ідентифікувати призовника, військовозобов’язаного або резервіста (максимально невизначена норма, згідно з якою можна було б внести будь яку інформацію)", – додала Геращенко. Також вона повідомила, що "вдалося відхилити норму щодо збору відомостей про членів сім’ї".

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...