Рейтинг Зеленського продовжує "гойдати": Соціологи оприлюднили дані свіжого опитування

Рейтинг президента Володимира Зеленського залишається на невисокому рівні. Дослідження центру Socis "Соціально-політична ситуація в Україні" показало рівень підтримки президента Володимира Зеленського на рівні 36,6 % (якби вибори відбувалися наступної неділі). Про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті компанії, передають Патріоти України.

Так, за результатами опитування, проведеного з 24 по 30 червня, за Володимира Зеленського готові віддати свої голоси 36,6% виборців (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). За його опонента на виборах президента Петра Порошенка готові проголосувати 20,9 % виборців.

"В порівнянні з результатами аналогічних досліджень в березні-травні, рейтинг Зеленського знижується, починаючи з березня, коли за нього були готові проголосувати 40,4% від загальної кількості респондентів. У квітні він становив 31,3%, в травні - 30,4%; в червні - 25,6%", - йдеться в дослідженні.

Рейтинг Порошенка після зниження в квітні, коли за нього були готові проголосувати 10,2% від загальної кількості респондентів, почав зростати: у травні він був 11,2%, в червні - 14,7%.

Поряд з цим зросла кількість електоральних симпатій українців до інших політиків: 16% респондентів підтримали б співголову парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, по 6,9% - лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка і лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 3,1% - радника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олену Зеркаль, 2,8% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 2,2% - режисера Олега Сенцова. 11,3% із загального числа опитаних не брали б участі в голосуванні, а 18,8% не змогли дати відповідь.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...