"Рекомендую десь поїхати відпочити": Популярний військовий-блогер налякав жителів Волині та Рівненщини своїм зверненням

Український військовий Валерій Маркус налякав зверненням до жителів Рівненської та Волинської областей, зазначають Патріоти України.

"Хто проживає у північно-західній частині Рівненської області та північно-східній Волинської області, на найближчий місяць рекомендую десь поїхати відпочити. Як все буде добре, спокійно собі повернетесь", - написав Маркус.

Втім, жодної конкретики військовий не надав. Його прохання прокоментував військовий експерт Андрій Коваленко. За його словами, до кінця листопада Україна зрозуміє, скільки людей та техніки Росія стягнула в Білорусь. Зараз там сконцентровано 6 тисяч окупантів, 80% з яких "мобіки", а ще розбита під Харковом Таманська дивізія.

"Станом на зараз не сформовані сили для наступу на жодному з напрямків Заходу, Центру і Півночі України. Але вони планують збільшити чисельність росіян там до 10 тисяч. Активність перекидання дещо зросла. Незрозуміла поки роль білорусів. Наприкінці листопада будемо ситуацію розуміти. Маркус попереджає про всяк випадок, щоб потім у випадку зростання загрози ніхто не біг в паніці", - написав Коваленко.


"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...