Ренегата Киву позбавили права на нагородну зброю МВС України

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський позбавив народного депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Іллю Киву права на нагородну зброю, яку видали у 2015 році. Відповідний наказ Монастирський підписав сьогодні, 16 листопада, повідомив у Facebook, зазначають Патріоти України.

Підстава — "його негідна поведінка та дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави".

"Кожен має пам'ятати, що зброя - це відповідальність. А мати нагородну зброю - це велика честь і ніхто не має права цю честь плюндрувати негідною поведінкою" - сказав міністр.

Заявив, що позбавить права на нагородну зброю й інших людей, якщо вони будуть порушувати закон, використовувати зброю для провокацій чи розбурхувати у країні ненависть.

За словами міністра, до кінця року у країні запрацює реєстр зброї: процес оформлення мисливської та спортивної зброї спростять, а контроль за зберіганням та навчанням "суттєво посилять".

Нагородив Киву пістолетом "Форт-17" калібру 9 мм 20 травня 2015 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - "за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть".

У нього є ще друга нагородна зброю, яку Аваков видав йому 12 лютого 2016 року за такі ж заслуги — пістолет АПС калібру 9 мм.

6 листопада Ілля Кива зняв провокаційний ролик зі зброєю в руках. Він розстріляв з автоматичної зброї портрети представників українського руху опору Степана Бандери і Романа Шухевича, заявляючи, що розстрілює "нацистів", "как деды и прадеды".

У жовтні Ілля Кива записав феєричне відео про смерть лідера українських націоналістів Степана Бандери. Усе це супроводжувалося пострілами і салютами.

На кадрах видно, як новоспечений кандидат наук Кива, тримаючи в руках зброю, розповідає про те, що 15 жовтня 62 роки тому у Мюнхені був убитий Степан Бандера.


"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...