Москва добре платить: "Репортери без кордонів" відреагували на санкції проти "каналів Медведчука"

RSF також використала в англомовному тексті своєї заяви написання російського зразка Kiev, що викликало різку реакцію частини коментаторів у соцмережах.

Організація захисту прав журналістів «Репортери без кордонів» відреагувала на санкції Ради національної безпеки і оборони України проти так званих «телеканалів Медведчука», що були запроваджені ще 2 лютого. На думку організації, цей крок України означає «ескалацію інформаційної війни», інформують Патріоти України.

Як йдеться в її заяві, оприлюдненій 26 лютого, організація «занепокоєна українським указом, що позбавляє три «прокремлівські» телеканали їхніх ліцензій на наступні п’ять років». Організація, що працює в Парижі і відома за французьким скороченням RSF, «занепокоєна зловживанням владою своїми повноваженнями для запровадження санкцій, які можуть призвести до зростання напруженості між сторонами, і закликає владу поважати свої міжнародні зобов’язання».

«Ми засуджуємо цю ескалацію інформаційної війни, – заявила Жанн Кавельє, керівниця відділу Східної Європи і Центральної Азії в RSF. – Хоча бажання боротися з пропагандою законне, воно не виправдовує використання цензури, і заборона цих телеканалів обов’язково посилить насильство проти журналістів. Це порушення свободи висловлювання порушує міжнародні зобов’язання України. Ми вимагаємо від влади знайти інші шляхи, щоб зберегти незалежність і плюралізм засобів інформації».

В організації не пояснили, чому відгукнулися на санкції майже через місяць після їхнього запровадження.

RSF також використала в англомовному тексті своєї заяви написання російського зразка Kiev, що викликало різку реакцію частини коментаторів у соцмережах. Україна веде кампанію #KyivNotKiev за зміну написання назви столиці країни іншими мовами, щоб воно відповідало українській вимові «Київ», а не російській «Кієв». За останні роки, зокрема, багато англомовних джерел пристало на таку зміну й на написання Kyiv.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...