Реванш червоної гідри: Симоненко і КПУ подали в суд на Мін'юст

Позивачі просять суд повністю скасувати наказ Мін'юсту, яким було затверджено, що діяльність, найменування та символіка КПУ не відповідають вимогам закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режимів.

Петро Симоненко. Фото: LIGA.net.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Петра Симоненка і Комуністичної партії України проти міністерства юстиції. Про це повідомляє прес-служба ОАСК, передають Патріоти України.

Зазначається, що позивачі просять суд повністю скасувати наказ Мін'юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено, що діяльність, найменування та символіка КПУ не відповідають вимогам закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки. Правовий висновок про це зробила комісія з питань дотримання відповідного закону.
У ОАСК пишуть, що зараз суд досліджує матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі. У грудні 2015 року суд задовольнив позов Мінюсту і заборонив діяльність КПУ. Партія подала апеляцію, але її розгляд зупинили до рішення Конституційним судом питання про конституційність заборони комуністичної символіки.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно