Реванш додає обертів: Підозрюваного у державній зраді кримського суддю звільнили з-під варти

Зрадника звільнили з посиланням на хибну трактовку законодавства. - Протести прокуратури не допомогли.

Валерій Чорнобук знов на волі

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва про продовження терміну утримання під вартою колишнього голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, який підозрюється у державній зраді.Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК, зазначають Патріоти України.

Згідно з рішенням Апеляційного суду, Чорнобук звільнений з-під варти. Головним аргументом лінії захисту було те, що Чорнобук є чинним суддею. Правозахисник звернув увагу на те, що підзахисний був звільнений постановою Верховної Ради від 29 вересня 2016 року “Про звільнення судді”, при цьому 29 листопада 2018 року Верховний суд визнав цю постанову протиправною і скасував її.

Між тим у прокуратурі зазначили, що скасування постанови ВР України “Про звільнення судді” не є підставою для поновлення на посаді судді, тобто особа не отримала статус судді.

Нагадаємо, Чорнобук був затриманий у листопаді 2018 року. За версією слідства, під час операції Росії по анексії півострова, Чорнобук співпрацював з окупаційною владою. Так, 24 березня 2014 року на засіданні суду він закликав суддів вчити законодавство РФ і отримувати російські паспорти.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...