Реванш насувається: Апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід активісту Стерненку

Київський апеляційний суд сьогодні, 3 липня, відмовився змінити запобіжний захід активісту, колишньому лідеру одеського осередку “Правого сектора” Сергію Стерненку, зазначають Патріоти України.

Під час засідання суд заслухав тих, хто повідомив про готовність взяти на поруки активіста. Лише від поручителів було подано близько 200 заяв, однак судді обмежили кількість можливих поручителів до 20.

У результаті суд відмовив у зміні запобіжного заходу. Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Адвокат Стерненка Маси Найєм рішення апеляційного суду назвав початком “дуже різких змін” в Україні.

“Апеляційний суд Києва залишив ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва без змін. Це, на мою думку, початок дуже різких змін у державі”, – написав він у Facebook.
  • 11 червня Стерненку оголосили про підозру у навмисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Мова йде про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один з нападників помер. За версією слідства, дії активіста були не тільки самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.
  • 15 червня суд обрав запобіжний захід для Стерненка у вигляді цілодобового домашнього арешту у військовій частині, куди він не має доступу. На наступний день суд змінив Стерненку адресу домашнього арешту.
  • Активіст подав апеляційну скаргу на обраний судом запобіжний захід.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...