Реванш не пройде: "Ми повернемо київським проспектам назви Бандери і Шухевича", - Порошенко

Красномовним є і мовчання Володимира Зеленського через скандальні перейменування у Харкові та Києві

Лідер партії "Європейської Солідарності" Петро Порошенко зв'язався зі своєю командою в Київраді, щоб на перший сесії знову порушити питання перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича. Про це Петро Порошенко заявив на IV Форумі місцевого розвитку, зазначають Патріоти України.

"Вчора суд ухвалив рішення повернути в Києві проспекту Бандери стару назву. Так само розчерком пера "ліквідовано" проспект Шухевича. Дійдуть до того, що будуть повертати ідоли Леніна в українські міста. Вони забезпечують повернення в Україну політиків часів Януковича. Зв'язався з нашою командою в Київраді, щоб вже на перший сесії підняти знову це питання, щоб дати по рукам горе-суддям. Ми не дамо реваншистам перейменувати Україну в УРСР! Ми захищатимемо імена українських героїв так само, як захищаємо українську державу", - наголосив він.

Київські міська державна адміністрація готує апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

У свою чергу міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що наразі готується апеляція на рішення Окружного адмінсуду Києва про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

«Реваншу не буде! По-перше: ми готуємо апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував рішення Київради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича», - повідомив мер столиці.

За його словами, йдеться про зміну в рамках декомунізації старих назв проспектів Московського і Ватутіна.

«І, по-друге: на наступній сесії Київради ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів», - додав Кличко.

Нагадаємо, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича. Як пояснюють скандальне рішення скандальні судді, рішення ухвалене зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень.


Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...