Реванш: Печерський суд закрив справу проти Єфремова по "диктаторських законах" Януковича

Печерський суд закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх нардепів від "Партії регіонів" Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна у голосуванні за так звані "диктаторські закони" або "закони 16 січня", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Судовий репортер".

Суддя Бортницька погодилась закрити провадження, зіславшись на зміни, які були прийняті ще в 2014 році. 13 травня 2014 року був прийнятий Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв`язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України".

Цей закон частково декриміналізував злочини, інкриміновані Єфремову, Гордєінку і Стояну.

Адвокати неодноразово посилались на цей закон, прохаючи про закриття справи, зокрема, і у вересні в Антикорупційному суді, але їх клопотання не задовольняли.

В жовтні 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього голови фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександра Єфремова за фактом прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. У цій справі також були інші обвинувачувані.

Єфремова у цій справі звинувачували у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Єфремов також є обвинувачуваним у інших справах.

24 липня 2019 року він вийшов із СІЗО у Старобільську Луганської області.

30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни Єфремова підозрюють у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР", а також незаконному заволодіння майном "Луганськвугілля".

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...