Ревність Верховного головнокомандувача: Разумкова під час робочої поїздки Донбасом не пустили на передову, - ЗМІ

Візит спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова на Донбас зірвався не випадково. Рішення про тимчасову заборону чиновникам відвідувати зону ООС виходило від Офісу президента, який хоче встановити монополію Володимира Зеленського на спілкування з військовими. Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті Фокус, зазначають Патріоти України.

Як відомо, з 3 серпня введена тимчасова заборона на в'їзд в зону ООС чиновникам терміном на 10 днів. Через це рішення Генштабу плановий візит Разумкова на Донбас був скасований.

За даними джерел, в Офісі президента хочуть показати, що з армійцями може спілкуватися тільки гарант.

ЗМІ давно говорять про напругу в стосунках Зеленського і Разумкова. Президент не раз допускав явні і не дуже випади на адресу свого соратника. Кілька місяців вони не з'являлися на публіці разом.

Експерти відзначають: Зеленського дратує суб'єктність і незалежність Ради, яку Разумков оберігає від Банкової, автономність самого спікера і його поїздки, які почастішали по регіонах. ОП це сприймає, як підготовку до президентської кампанії.

За даними 24 каналу, Офіс президента почав кампанію проти спікера, і керує нею особисто Андрій Єрмак.

У цьому контексті ситуація з ООС виявилася вельми показовою. Офіс президента шукає способи позбавити спікера мікрофона. З огляду на, що Зеленський не відбув і половини свого терміну, такий настрій видає його невпевненість і нервозність. Спікер, зі свого боку, не проти дистанціюватися ще далі. Як кажуть експерти, на те у нього є всі підстави: зростаюча підтримка серед різних фракцій парламенту, непоганий рейтинг довіри, наростаюче розчарування в шостому президентові.

"Він (Разумков) неодноразово показував, що вміє чекати. А його демонстрація самостійності - це своєрідний заділ на майбутнє", - каже політичний експерт Петро Олещук.


Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...