Ревнощі скрепоносців: У Росії різко відреагували на заяву Лукашенка щодо проведення параду Перемоги 9 травня

Парад Перемоги в Мінську назвали в Москві "бенкетом під час чуми".

Білорусь необхідно відмовити від проведення параду на честь Перемоги в умовах епідемії коронавірусу. Про це заявив радіостанції «Говорить Москва» провідний науковий співробітник російського центру епідеміології і мікробіології імені Гамалії Віктор Ларичев, передають Патріоти України.

«Немає тут ніякої доблесті в проведенні параду, це як бенкет під час чуми. Немає доблесті, це дурість», – сказав він. Спеціаліст вказав, що під час масового заходу буде дуже важко контролювати епідеміологічну ситуацію, частина людей буде в масках, частина – ні, захворюваність неодмінно виросте.

Раніше Лукашенко заявив, що парад Перемоги скасувати неможливо, оскільки тисячі білорусів хочуть його проведення і «не схвалять, якщо ми, злякавшись, розбредемося по норах». Він вважав, що захід не є найнебезпечнішим з погляду вірусологів та епідеміологів, а люди самі навчилися дотримуватися необхідних заходів і без обмежень.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...