Режим Путіна не вічний: Естонія пішла на безпрецедентний крок, щоб забрати в Росії території

Естонці хочуть повернути свої історичні землі в Ленінградській та Псковській областях.

Естонський парламент. Фото: Комментарии.

Парламентська коаліція Естонії заявила про відмову від ратифікації договору про державний кордон із Росією, за яким Кремль офіційно отримає історичні землі республіки в Ленінградській і Псковській областях. Відповідну заяву зробив у інтерв'ю місцевому порталу ERR спікер парламенту Генн Пиллуаас, передають Патріоти України.

"Позиція коаліції полягає в тому, що ми не будемо просуватися з ратифікацією прикордонного договору", – підкреслив він. Також Пиллуаас зазначив, що навіть у разі, якщо Росія першою ратифікує договір, Естонія не має наміру цього робити. Згоду, яку республіка дала на документ у 2014 році, він назвав помилкою.

Крім того, глава парламенту додав, що, якщо країни укладуть новий договір про державний кордон і Естонія відмовиться від територій Івангорода й Печорського району, які відійшли країні за Тартуським мирним договором 1920 року, "це матиме величезні юридичні наслідки".

Спікер парламенту додав, що в такому разі буде анульований і сам Тартуський договір, і правонаступність республіки. "Якщо Росія поважає міжнародне право і угоди з іншими країнами, вона мусить повернути ці області. Тартуський мирний договір чинний, це стійкий постулат Естонії", – акцентував він.

Він висловив упевненість, що Естонія доб'ється свого, однак на це потрібен час. "У нас є терпіння, у нас є час, і, може бути, коли-небудь ми повернемо ці території. Звичайно, сьогоднішня Росія і Путін не дадуть нам цього. Але режим Путіна не вічний", – резюмував він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...