Режим Путіна слабшає з кожним днем, чаша терезів перемоги схиляється на бік України, - Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький переконаний, що найближчим часом можна очікувати ескалації агресії Росії щодо України, проти якої вона веде війну, й не лише. Водночас це не змінює того факту, що з кожним днем режим диктатора Володимира Путіна слабшає, передають Патріоти України.

Такою думкою політик поділився в подкасті, опублікованому наFacebook. Він відреагував на оголошення главою РФ часткової мобілізації та його погрози "використати всі засоби", щоб захиститися від передбачуваної загрози з боку Заходу.

"Послання Путіна, в якому він оголосив про мобілізацію серед російських мирних жителів, мало викликати страх. Але це свідчить не про силу Росії, а про глибоку кризу, в якій вона опинилася", – заявив Моравецький.

За його словами, від початку вторгнення в Україну весь світ дивився на ганьбу російської армії, її напівзношену техніку минулої епохи, танки, кинуті посеред поля, солдатів, які, потрапивши в український полон, говорили, що їм сказали, ніби вони йдуть на навчання, а не на звичайну війну.

Очільник польського уряду нагадав, що лідер РФ довгий час прагнув не відправляти на фронт етнічних росіян, тому насамперед туди спрямовували представників "азійських меншин із далеких російських республік".

Моравецький вважає, що це свідчить не тільки про расистську політику Кремля, а й про колосальний тиск, під яким діє верхівка країна-агресора.

"Зараз, на тлі дедалі більших втрат у людях і техніці з боку Росії, на тлі відвоювання українцями своїх міст Путін притиснутий до стіни. Та більше "приголомшлива" реакція російського суспільства на новину про обов'язковий призов. Буквально через годину після виступу Путіна російський інтернет захлиснула хвиля запитань про те, як уникнути призову в армію, а в пошуковій системі Google запанували гасла: як зламати руку або як покинути Росію", – зазначив прем’єр Польщі.

Він констатував, що будівля російської пропаганди повільно руйнується. Причому, вважає політик, глава РФ це знає, тому й ухвалює такі рішення.

"Російському ведмедю боляче, і, на жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства і хвилі російської агресії. Проте це не змінює того факту, що режим Путіна слабшає з кожним днем, втрачаючи кров і повітря", – переконаний Моравецький.

Він зізнався, що дивиться на російські протести з певною легкою надією: було б краще, якби багато росіян-противників системи залишалися в Росії і боролися за зміни. Адже під масовим зовнішнім і внутрішнім тиском кремлівський режим може впасти. Прем’єр Польщі вважає, що чаша терезів перемоги потихеньку повертається на бік України та Європи, вільного і справедливого світу.

За його словами, західна політична еліта нарешті "повинна прозріти". "Польський уряд, Польща завжди буде голосом розуму, миру, свободи та безпеки. У нас одна мета, і ця мета – перемога", – резюмував Моравецький.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....