Резніков анонсував ще більше "подарунків": Україна отримала нову партію РСЗВ M270 з Великої Британії

В Україну прибула нова партія РСЗВ М270 від Великої Британії. Про це у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передають Патріоти України.

"Велика Британія обіцяла, Велика Британія виконала! В Україну прибули нові РСЗВ М270", - написав Резніков.

Він подякував британцям за підтримку, та наголосив на її важливості для України. "Наша українська армія вміло використає це "поповнення" на полі бою", - запевнив міністр та додав, що незабаром надійде "більше "подарунків".

М270 MLRS (абревіатура від Multiple Launch Rocket System) – це американська 12-зарядна РСЗВ калібру 227 мм із дальністю стрільби звичайними снарядами до 80 км. Це більш важкий та менш мобільний гусеничний "брат" М142 HIMARS. У той же час, М270 MLRS здатна запустити за залп вдвічі більше снарядів.

Установка може бути використана для запуску на відстань до 300 км. оперативно-тактичних балістичних ракет сімейства ATACMS. При цій експериментальній ракеті PrSM здатна "діставати" цілі за 500 км.

Зазначимо, що раніше Британія вже надала Україні три пускові установки, схожі на американські системи HIMARS. Вони також використовують ракети з дальністю до 80 км.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...