Резніков назвав місяць, коли Україна зазнала найбільших втрат у війні, та пояснив чому

Від початку повномасштабної війни українська армія зазнала найбільше втрат у бойових діях у травні. Як пояснив міністр оборони Олексій Резніков, у травні ворог мав найбільшу за усі місяці війни перевагу, особливо на Донбаському напрямку. Тоді вони використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. Про це заявив очільни Міноборони України Олексій Резніков в інтерв'ю BBC, передають Патріоти України.

"Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки патронів. У травні дійсно до ста хлопців, на жаль, гинули, і до 300-400 були поранені", - заявив він.

Однак, як підкреслив Резніков, картина по полі бою змінилася, як до України прибули гаубиці М777, М109, "Цезарі", Panzerhaubitze. За його словами, що після поставки озброєння від західних партнерів контрбатарейна боротьба відразу знизила інтенсивність вогню. "А як приїхали всім відомі HIMARS - то, ви знаєте, коли ми точно, дуже чітко попадаємо у їхні склади й командні центри, - це починає змінювати картину бою дуже суттєво. І я маю надію на додаткові HIMARS, додаткові М-270 MLRS, які вже три заїхали і будуть ще від наших партнерів", - заявив Резніков.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...