Резніков озвучив найбільш вірогідний сценарій масштабної ескалації з боку РФ і розповів, коли Путін може піти у наступ

Міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що найбільш вірогідний сценарій масштабного воєнного загострення з боку скупчених військ Російської Федерації на кордоні з Україною - кінець січня. Про це Резніков сказав під час виступу у Верховній Раді на годині запитань до уряду, зазначають Патріоти України.

"Наша розвідка аналізує усі сценарії, включно з найгіршим. Вона відзначає, що вірогідність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найбільш вірогідним часом досягнення готовності для ескалації буде кінець січня. Наголошую, ескалація є вірогідним сценарієм, але не обов'язковим, і наше завдання відвернути його", - заявив Резніков.

"Чим краще ми спрацюємо самі разом з нашими партнерами, тим меншою є загроза ескалації. Спосіб - зробити ціну можливої ескалації неприйнятною для агресора. Україна найбільш зацікавлена у політично-дипломатичному сценарії врегулювання. Жодних силових провокацій з нашого боку, у принципі, бути не може", - сказав Резніков. Міністр наголосив, що шлях умиротворення агресора не розглядається. "У разі потреби Україна дасть відсіч", - сказав він.

Російські війська біля кордону України

31 жовтня в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...