Резніков розповів, що входить у "план В" по Донбасу та чому планів С та D не може бути

За словами Олексія Резнікова, до того моменту, поки в України є можливість політико-дипломатичного шляху, по ньому потрібно йти, щоб зберегти життя кожного українця.

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що "план В" щодо врегулювання ситуації на Донбасі - це фігура мови, яка не передбачає "плану С" або "плану D", повідомляють Патріоти України.

Як сказав він в інтерв'ю, на Паризькому саміті в "нормандському форматі" було досягнуто певних домовленостей, а далі стало зрозуміло, що РФ не планує або не поспішає їх виконувати. "Але ми залишилися оптимістами і рухалися в спробах це зробити: зустрічалися, обговорювали, сперечалися... Сьогодні ми маємо розуміння, що не всі домовленості Паризького саміту реалізовані, хоча ми до них наблизилися", - зазначив він.
За словами Резнікова, до того моменту, поки в України є можливість політико-дипломатичного шляху, по ньому потрібно йти, щоб зберегти життя кожного українця. "А "план В" - це фігура мови. Коли все, що ми робимо, більше неможливо робити, треба шукати інші варіанти. І ми їх шукаємо", - пояснив віце-прем'єр.

На питання, чи входять миротворчі місії в "план B", він відповів, що миротворці - це один з варіантів вирішення, в тому числі базової моделі Мінських домовленостей. "Міжнародний досвід говорить, що повинен бути хтось, кому обидві сторони довіряють. Якщо ми не довіряємо росіянам, росіяни не довіряють нам, відповідно, можливе введення якоїсь миротворчої місії, яка має певний мандат. Це цілком ймовірна історія. Яка це може бути місія? Це або мандат Ради безпеки ООН, або ОБСЄ... Це питання, знову ж таки, переговорів і домовленостей", - підкреслив Резніков.

Джерело: ТСН.ua

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...