Резніков заперечує "хотєлки" Козака: Представники України і Росії на берлінській зустрічі "нормандської четвірки" зробили різні заяви щодо виборів на Донбасі

Заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки" в Берліні 11 вересня сказав, що українська сторона нібито погодилася на те, що Верховна Рада перегляне постанову, згідно з якою вибори в ОРДЛО і анексованому Криму не проводитимуться.

"Домовилися про те, що найближчим часом Рада розгляне проект постанови, що коректує ту постанову, яка була ухвалена 15 липня", – сказав представник Путіна.

Зі свого боку глава української делегації, віцепрем'єр Олексій Резніков заявив, що такої обіцянки на зустрічі вони не давали. Резніков додав, що це було б втручанням у суверенітет українського парламенту.

"Ніхто не брав на себе обговорювати компетенції українського парламенту або втручатися в його суверенітет", – сказав віцепрем'єр в коментарі "РБК-Україна".

При цьому він зазначив, що наприкінці липня в парламенті була зареєстрована пропозиція щодо коригування постанови про місцеві вибори і російська сторона про це поінформована.

"Вони проінформовані, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чийого позицією. Ця ініціатива, якщо я не помиляюся, була запропонована після початку режиму припинення вогню, її можна перевірити на сайті ВР. Ані Козак, ані інші політичні радники не збираються втручатися в суверенітет парламенту", – сказав Рєзніков.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...