Резніков заперечує "хотєлки" Козака: Представники України і Росії на берлінській зустрічі "нормандської четвірки" зробили різні заяви щодо виборів на Донбасі

Заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки" в Берліні 11 вересня сказав, що українська сторона нібито погодилася на те, що Верховна Рада перегляне постанову, згідно з якою вибори в ОРДЛО і анексованому Криму не проводитимуться.

"Домовилися про те, що найближчим часом Рада розгляне проект постанови, що коректує ту постанову, яка була ухвалена 15 липня", – сказав представник Путіна.

Зі свого боку глава української делегації, віцепрем'єр Олексій Резніков заявив, що такої обіцянки на зустрічі вони не давали. Резніков додав, що це було б втручанням у суверенітет українського парламенту.

"Ніхто не брав на себе обговорювати компетенції українського парламенту або втручатися в його суверенітет", – сказав віцепрем'єр в коментарі "РБК-Україна".

При цьому він зазначив, що наприкінці липня в парламенті була зареєстрована пропозиція щодо коригування постанови про місцеві вибори і російська сторона про це поінформована.

"Вони проінформовані, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чийого позицією. Ця ініціатива, якщо я не помиляюся, була запропонована після початку режиму припинення вогню, її можна перевірити на сайті ВР. Ані Козак, ані інші політичні радники не збираються втручатися в суверенітет парламенту", – сказав Рєзніков.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...