Резолюція Європарламенту "абсолютно необ'єктивна": Токаєв не хоче міжнародного розслідування щодо придушення протестів у Казахстані та сотень загиблих

Зачистка на вулицях Алмати 6 січня

Немає необхідності проводити міжнародне розслідування січневих подій у Казахстані. Про це сказав президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в інтерв'ю держтелеканалу Хабар24 у суботу, 29 січня, зазначають Патріоти України.

"Щодо міжнародного розслідування подій у Казахстані, я не вважаю за необхідне проводити таке розслідування, впораємося самі. У нас є люди чесні та об'єктивні, які очолюватимуть громадські комісії", – сказав він.

Токаєв зазначив, що спокійно ставиться до резолюції Європарламенту щодо подій у Казахстані і нагадав, що вона має рекомендаційний характер.

Вони вже вдруге приймають резолюцію щодо Казахстану, причому абсолютно необ'єктивну, передчасну у цьому випадку. Моє ставлення до цієї резолюції є абсолютно спокійним. Я сам зацікавлений у тому, щоб ми отримали правду. Ця резолюція продиктована лобістами, вони працюють на замовлення наших людей, які свого часу залишили Казахстан, заробивши серйозні великі гроші в країні, і зараз витрачають на те, щоб організовувати ті чи інші демонстрації, стравлюють людей, діють за принципом "чим гірше, тим краще", – заявив казахський лідер.

Як відомо, у своїй резолюції Європарламент закликав ініціювати міжнародне розслідування подій у Казахстані, а також запровадити санкції щодо казахських чиновників за порушення прав людини.

Нагадаємо, лише за офіційними даними в Казахстані під час масових протестів загинули 225 людей. Потерпілими вважаються 4578 осіб.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...