Резонанс тижня. Таких втрат Україна не мала вже давно: Серед чотирьох героїчно загиблих бійців під Шумами досвідчений командир, підполковник ЗСУ Коваль

Внаслідок ворожих обстрілів під Шумами 26 березня загинув підполковник Сергій Коваль. Усе своє професійне життя він присвятив Збройним силам України. Крівництво наголошує, що загиблий офіцер "пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв", зазначають Патріоти України.

"З сумом повідомляємо, що сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України героїчно загинув наш побратим – підполковник Коваль Сергій Васильович", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі рідної військової частини А2641додали, що 43-річний офіцер служив у 143-му Центрі розмінування, був випускником Кам'янець-Подільського військово-інженерного інституту і все життя присвятив армії.

"Пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв", - розповіли в частині.

Коваль до початку російської військової інтервенції в Україну у 2014 році брав участь у миротворчих операціях. З початку бойових дій на Донбасі відправився на фронт, щоб захищати країну від окупантів. Отримав чимало нагород.

"Мудрим командиром і патріотом своєї країни підполковник Коваль Сергій Васильович назавжди залишиться у наших серцях. Весь особовий склад Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки Збройних Сил України глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія Васильовича", - йдеться в повідомленні.

Неодноразово героя нагороджували відзнаками та нагородами.

"Весь особовий склад Об'єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія Васильовича. Світла пам'ять воїну!", – підсумували у ЗСУ.

Пізніше командування відкрило ім'я ще одного героя, котрий поклав голову у тому бою.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...