Резонанс тижня. Трагедія в небі Тегерану: З'явилося відео попадання ракети в український "Боїнг", - ЗМІ

Телеканал CNN повідомив з посиланням на численні джерела, що влада США все більше вважає, що літак був помилково збитий іранською ракетою.

В інтернеті з'явилося відео з можливим потраплянням іранської ракети з української літаку під Тегераном. Розслідувачі Bellingcat перевіряють інформацію, передають Патріоти України.

"За нашою початковою оцінкою, відео показує багатоквартирний будинок в західному Паранде (35.489414, 50.906917)", - заявили в Bellingcat.

Видання New York Times також стверджує, що змогло перевірити достовірність даного відео. Воно зняте з землі з житлових кварталів, імовірно телефоном. На ньому дійсно відзнято вибух у нічному небі, після якого світла точка продовжила рух. За деякий час було чути вибухову хвилю. Відео не має ознак, які би дозволили глядачеві ідентифікувати літак, але журналісти переконані у правильності висновків, а також запевняють, що ідентифікували місце зйомки у місті Паранд поблизу Тегерану.

Нагадаємо - раніше в Пентагоні повідомили, що розвідувальний супутник зафіксував два попадання ракети, імовірно комплексу «Тор 1М» в український літак. Більшість експертів на сьогодні схиляються до думки, що пасажирський Боїнг українських авіаліній був прийнятий іранськими ППО за ворожий літак і збитий.

Телеканал CNN повідомив з посиланням на свої джерела у владі США, що літак був помилково збитий двома російськими ракетами. Імовірно мова йде про ті самі ЗРК "Тор". Ця версія заснована на аналізі даних супутників, радарів і електронних даних, які збирають американські розвідники.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...