Резонанс тижня. У столиці Росії від коронавірусу помер знаменитий кінорежисер та затятий ворог України Володимир Меньшов, відомий за картинами "Москва сльозам не вірить", "Любов і голуби"

Володимир МеньшовФото: Кирило Зиков / АГН "Москва"На 82 році життя помер радянський та російський режисер Володимир Меньшов, відомий картинами "Москва сльозам не вірить", "Любов і голуби", «Ширлі-мирлі», повідомляють Патріоти України з посиланням на кіноконцерн "Мосфильм".

Відповідно до джерела, причиною смерті стали наслідки коронавіруса, хоча ще наприкінці червня повідомлялося, що Меньшов захворів ковідом "в легкій формі".

У числі найбільш відомих картин Меньшова комедії "Любов і голуби" (1984), "Ширлі-мирлі" (1995) і мелодрама "Москва сльозам не вірить" (1979), яка була удостоєна в США премії "Оскар", як кращий фільм на іноземною мовою. За роки кар'єри Меньшов неодноразово виступав не тільки режисером, але і сценаристом художніх картин і сам грав епізодичні ролі.

У 2003 році Меньшов став членом політичної партії "Єдина Росія", а в 2018-му був довіреною особою президента РФ Володимира Путіна на чергових виборах. Останні кілька років режисер публічно підтримував аггрессію Кремля по відношенню до України, виступав за силове приєднання Донбасу до Росії і підтримував "гібридів" Путіна фінансово. Так 2017 році Меньшов передав "ДНР" 1 млн рублів.

У березні 2016 року Служба безпеки України заборонила Меньшова в'їзд на територію України терміном на п'ять років.


Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...