Резонанс тижня. Замучили, викололи очі: У Донецьку знайшли тіло проросійського пропагандиста "молодої республіки"

Офіційного підтвердження від "влади" "ДНР" про те, що Манекін мертвий, немає.

Померлого, швидше за все, від тортур донецького блогера і пропагандиста Романа Манекіна, якого називали "ідеолог" "ДНР", знайшли в Будьонівському районі Донецька на пустирі в районі підприємства "Спецпідзембуд". Коли пропагандиста виявили, він був ще живий, його відвезли в одну з міських лікарень, де через добу Манекін помер, повідомляють Патріоти України.

Як розповів координатор Центру Спеціальних Інформаційних Технологій, (ЦСІТ Ксоб РФ) Аллан Гулієв, Манекіна піддавали нелюдським тортурам, у нього "були виколоті очі". Манекін нібито був настільки понівечений, що на його тілі просто не було живого місця. За поки не підтвердженими даними, Манекін помер ще 18 січня.

Відомо, що Манекіна викрали незадовго до Нового року, 25 грудня 2020 року. Люди, які знають його, писали, що блогера звинуватили у співпраці з СБУ, в тому, що нібито він тісно спілкувався з українським журналістом Станіславом Асєєвим (колишній в'язень катівень "ДНР") і навіть отримував від нього гроші - 2000 євро. Остання активність на акаунтах Манекіна в соцмережах зафіксована 6 січня, але не виключено, що доступ до облікових записів мали інші люди. Факт затримання Манекіна підтвердили в кінці грудня в так званому "МГБ" "ДНР".

Манекіна затримували і раніше, в 2017 році його теж піддавали тортурам. Він вважається одним з авторів "ідеології" "ДНР", підтримував окупацію Донбасу. Однак незабаром після створення "республіки" почав невтішно висловлюватися про окупаційну "владу", називаючи навіть деяких високопоставлених "чиновників" ідіотами. І тому, як водиться в "ДНР", був звинувачений в "співробітництві з українськими спецслужбами". Після звільнення Манекін хоч і рідше, але все ж дозволяв собі різкі висловлювання про окупаційну "владу". Цілком ймовірно, цим і знову привернув увагу "МГБ", де вирішили "вибити" з нього зізнання.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...