Резонанс тижня. Жінок піддавали груповим зґвалтуванням, а чоловіків змушували ґвалтувати членів сім'ї: В ООН розповіли про моторошні злочини

ООН повідомила про групові масові зґвалтування жінок в ефіопській провінції Тиграй, де триває громадянська війна між сепаратистами і центральною владою. Чоловіків же змушували ґвалтувати членів своїх сімей. Координатор допомоги ООН в Ефіопії Вафа Саїд повідомила, що в 5 медичних центрах північної провінції зареєстровано понад 500 випадків зґвалтувань, але справжня кількість, мабуть, значно більша, передають Патріоти України.

"Жінки кажуть, що їх ґвалтували озброєні люди. Також розповідали історії про групові зґвалтування, зґвалтування на очах у членів сім'ї, а також про чоловіків, яких змушували ґвалтувати власних членів сім'ї під загрозою страти", - сказала вона.

Це одна з історій насильства, яке досягло великих масштабів в провінції Тиграй з тих пір, як прем'єр Ефіопії Абій Ахмед оголосив торік в листопаді про наступ урядових сил на повстанців-сепаратистів.

Ахмед - лауреат Нобелівської премії миру. Він каже, що насильство - справа сепаратистів з партії "Народний фронт звільнення Тиграя", яка правила країною протягом 3 десятиліть, до 2012-го, і контролює Тиграй, ігноруючи спроби центральної влади взяти під федеральний контроль бунтівну провінцію.

ООН висловила стурбованість щодо звірств, а держсекретар США Ентоні Блінкен назвав вчинені дії етнічними чистками. Ефіопія відкинула звинувачення Блінкена в причетності ефіопських військ до насильства. Проте на цьому тижні Ахмед вперше визнав, що звірства і зґвалтування таки були, і сказав, що солдати, які чинили злочини, будуть покарані. У деяких зі злочинів звинувачують також солдатів з сусідньої Еритреї.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...