"Результат війни був вирішений у ці 2-3 дні": Піонтковський прокоментував підсумки зустрічі на базі Рамштайн

Андрій Піонтковський вважає, що результат війни Росії проти України був вирішений у 2 – 3 дні, коли на авіабазі Рамштайн в Німеччині представники понад 40 країн прийняли рішення постачати зброю Україні. Тож, нас чекає перемога. Про це російський публіцист Андрій Піонтковський розповів в ефірі 24 каналу, передають Патріоти України.

За його словами, політична ситуація докорінно змінилася в світі. "Україна воює вже не одна, а в союзі з 40 країнами. І вже не 90% українців вірить у перемогу, а всі 100%", – сказав він.

Піонтковський запевнив, що ця перемога дістанеться дорогою ціною. "Бо поки ворог не зламаний, він буде використовувати те, що вміє, Путін не даремно призначив Дворнікова командувачем російськими військами", – додав він.

На його думку, росіяни будуть продовжувати бомбардувати українські міста. Але це не змінить ситуацію стратегічно. "Результат війни був вирішений у ці 2 – 3 дні, коли пройшла зустріч на базі Рамштайн", – вважає публіцист.

Піонтковський каже, що це не зовсім неочікуване рішення для лідерів країн Заходу. "Вони поступово до цього йшли… Але приклад України їх "заразив", бо вони думали, що Київ захоплять за 3 – 4 дні. Якби Україна "впала", то Путін би пішов далі на Захід", – додав він.

Що відомо про зустріч міністрів на авіабазі Рамштайн

  • На авіабазі Рамштайн в Німеччині пройшли переговори за участю понад 40 країн, які захотіли прискорити постачання зброї до Києва. Зустріч пройшла з ініціативи міністра оборони США Ллойда Остіна після його поїздки до Києва.
  • Остін зазначив, що всі союзники вірять в перемогу України. Генерал армії США Марк Міллі каже, що треба допомогти нашій державі захиститися від вирішального російського наступу на Сході.
  • Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що нарешті прийнято перехід на західні калібри та техніку. Зокрема, Україна вже отримує артилерію калібру 155-мм. Поступово це забезпечить повну взаємосумісність української армії з арміями країн НАТО.

До слова, попри те, що російська армія готувалася до війни, вона виснажується. Окупанти мають великі втрати. Зокрема, за ці 2 місяці Росія фактично вдвічі скоротила свій запас ракет. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....