Результати перевершили очікування: Українські хакери паралізували роботу російського розробника ядерної зброї

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони провели чергову кібероперацію в Росії, внаслідок якої була паралізована робота російського підприємства-розробника ядерної зброї. Про це повідомляє ГУР у своєму телеграм-каналі, зазначивши, що операцію було проведено спільно з хакерською групою "ВО Team", передають Патріоти України.

"Внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті снєжинск чєлябінської області РФ — компанію "Вега" — виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" — знищена. Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста", - йдеться у повідомленні.

Як додали розвідники, серед цих підприємств - "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) - російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера "Вега".

Зазначається, що вдала кібератака дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів заводу. Ця інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб. Крім того, коментарі у місцевих пабліках Снєжинска свідчать про те, що наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення Росії.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...