"Результати різні, але стиль однаковий": Окупанти кидають усі сили на захоплення Селидового

Ворожа піхота штурмує Селидове у Покровському районі Донецької області. Це підтверджують військові. Так, у Генштабі ЗСУ повідомили, що минулої доби росіяни здійснили понад 45 атак на цьому напрямку, передають Патріоти України.

"Досі йдуть активні штурмові дії на Селидове зі сходу, піхота, піхота і ще раз піхота, явно не черговий штурм, стараються розвивати потроху успіх по центру, "доганяти" фланги", — повідомляє лейтенант Збройних Сил України із псевдо "Алекс", який пише в Telegram-каналі під ніком "Офіцер".

Він написав, що цілу ніч ворожа піхота намагалась просунутися та накопичитись на околицях Селидового.

"Хлопці набаранили дронами декілька п***в та 2 баггі, але можна сміливо заявити, що настала наступна фаза в боях за місто, не дуже проста для нас", — зауважив військовий.

Воєнний кореспондент Богдан Мірошников також розповів про атаки росіян на Селидове. За його словами, ворог перейшов до "фінальної" стадії охоплення міста. На його думку, окупанти хочуть діяти ударами, що сходяться, та повністю охопити місто. Він вважає, що росіяни атакують фланги мобільними підрозділами у той час, як "м'ясна піхота" штурмує в лобову та розповів, що метою ворога може стати, як "Вишневе, так і багатоповерхова забудова на півночі міста, біля якої проходить ще одна важлива дорога".

Таку саму тактику окупанти використовували на багатьох інших ділянках: у Бахмуті, Очеретиному, Новогродівці, Часовому Ярі та Торецьку.

"Результати різні, але стиль однаковий. По Часіку та Торецьку все ще далеке до завершення. Однозначно зрозуміло, що другої Новогродівки/Очеретиного не вийшло, тому заруба там дуже жорстка вже 2 місяці як", — нагадав Мірошников. На картах DeepState видно, що росіяни обступають Селидове по флангах.

"Він знаходиться у зоні ураження, але...": Спікер ВМС України пояснив, чому Кримський міст ще не знищено

понеділок, 21 жовтень 2024, 22:44

Сили оборони досі не знищили незаконно побудований Росією Кримський міст через низку причин. Зокрема, у ЗСУ є пріоритетність цілей. Представник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук заявив, що підрозділи ВМС ЗСУ вже неодноразово вражали об...

"Бо наш внесок був значним, особливо на початку": Польща хоче побачити таємні додатки до Плану перемоги

понеділок, 21 жовтень 2024, 22:29

Польща хоче познайомитися з таємними додатками до Плану перемоги України і звертатиметься про це до української сторони. Про це у коментарі PAP заявив заступник очільника МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський, передають Патріоти України з посилання...