РФ атакує Україну ракетами: У Хмельницькому пролунали вибухи

Вранці в суботу, 18 лютого, в західних, центральних і південних областях України було оголошено повітряну тривогу. Незабаром після оголошення тривоги глава Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив про запуски "незрозумілих цілей" з Чорного моря, передають Патріоти України.

"2 незрозумілі цілі залишають область на північному заході", - повідомив Кім. Незабаром він додав: "Летять на західну (напрямок). Підтверджено ще пуски з Чорного моря".

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник повідомив про запуск 6 ракет "Калібр" з Феодосійського району. Він також заявив, що ракети летять у західному напрямку.

Про небезпеку попередив і глава офісу президента Андрій Єрмак. "Не ігноруйте тривогу", - написав він. Попередження опублікував і голова Львівської ОВА Максим Козицький. "Жителі Львівської області, перейдіть в укриття", – написав він. У соцмережах з'являються повідомлення про звуки роботи ППО в Київській області. Офіційного підтвердження поки не було.

Оновлено (9:05): Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив про вибухи в області.

"Пролунав вибух у Хмельницькому! Залишайтеся в укриттях!", – написав він та незабаром додав, що було чути повторний вибух.

Оновлено (9:11): ДТЕК інформує, що через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла. Там нагадують, що це дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Оновлено (9:15): Голова ОПУ Єрмак інформує, що ворог використовує тактичну авіацію, зокрема в повітряному просторі окупованих територій і запускає ракети.

Оновлено (9:19): В інших регіонах також починають превентивно вимикати світло. Херсонська ОВА сповістила про можливе тимчасове відключення електроенергії.

Оновлено (9:29): Черкаська область також без світла через загрозу удару по об'єктах енергетичної інфраструктури, повідомляє голова ОВА Ігор Табурець.

"Звісно, не все оголошується публічно": Глава МЗС Латвії натякнула, що Україна має право бити західною зброєю по території Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:30

Україна має повне право завдавати ударів по території держави-агресорки - Росії. При цьому деякі з західних партнерів не проти того, аби робили українські воїни це за допомогою західних озброєнь. Окремі країни Заходу вже надали відповідні дозволи украї...

"З надходженням техніки": Знищення Кримського мосту є цілком реальним, - Риженко

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:22

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ, стратегічний експерт компанії "Соната", заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко зазначив, що знищення або пошкодження Кримського мосту позбавить угруповання РФ логістики у Криму. Про це він...