РФ до 24 лютого влаштує один з наймасовіших ракетних ударів і піде в наступ, - аналітик

Країна-агресорка Росія до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого може влаштувати одну із наймасовіших атак по території України ракетами і дронами, передають Патріоти України.

Крім цього, російські окупанти спробують піти у масовий наступ та імітувати наступ з Білорусі. Такий прогноз озвучив політичний аналітик Олександр Кочетков під час чату на Главреді.

"Якщо у Росії залишаться технологічні можливості, то поблизу цієї дати (24 лютого – ред.) буде один із наймасовіших ударів по Україні ракетами і безпілотниками. Це навіть не обговорюється. Чи то до 24 лютого, чи то після – це буде залежати від мільйона факторів, які зараз передбачити не можна – Росія спробує піти в масштабний наступ", – каже аналітик.

Також окупанти спробують імітувати наступ з Білорусі. Вони можуть сформувати там ударний кулак з близько 20 тисяч військовослужбовців, і 5-10 тисяч з цієї кількості становитимуть білоруси-контрактники.

"Білоруси вважають, що вони здатні зайти в Україну і повернутися додому з грошима. Зайти вони можуть, але недалеко, та й додому вони навряд чи повернуться, і вже точно не з грошима", – наголосив Кочетков.

Такий наступ з Білорусі може бути здійснений для того, щоб відволікти українські сили з інших напрямків. Крім цього, окупанти можуть здійснити спробу наступу і захоплення Донецької та Луганської областей, а також повернення Херсона і просування в бік Запоріжжя. Загарбники хочуть захопити місто Запоріжжя, адже Путіна не влаштовує ситуація, що частина Запорізької області окупована, а сам обласний центр – ні.

"Всі ці плани абсолютно очевидні, причому настільки, що я про це спокійно можу говорити в ефірі. Відповідно, про це прекрасно знають у Генштабі і об'єднаному командуванні – і натівському, і штатівському, і європейському. Всі до цього готуються і напрацьовують операції", – каже політичний аналітик.

Також він пояснив, якою може бути відповідь на такі спроби окупантів з української сторони. За словами аналітика, українські військові, найімовірніше, будуть стримувати спроби противника наступати, вимотувати частини, а потім завдадуть серйозний контрудар по низці напрямків.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...