РФ до кінця липня хоче сформувати 16 нових батальйонів, - ГУР Міноборони

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький заявив, що РФ до кінця липня планує сформувати 16 нових батальйонів, передають Патріоти України.

«Перше, що стосується цих так званих добровольчих, патріотичних батальйонів. Це новий підхід, який РФ розпочала зовсім недавно. Місяць тому десь близько 50 суб'єктів РФ отримали наказ на формування таких батальйонів, чисельність різна — 500−600 осіб. Ми чітко знаємо, що на сьогодні вже сформовано вісім батальйонів. Планується сформувати до кінця місяця ще вісім батальйонів, це буде 16 батальйонів. За нашими оцінками — близько чотирьох тисяч осіб в кожному регіоні, в тому числі в Криму буде такий батальйон. Москва. Санкт-Петербург — усі суб'єкти РФ», — сказав представник ГУР в інтерв'ю.

За його словами, це все відбувається через військкомати й перебуває під контролем держави. «Озброєння, формування, бойове злагодження, і відповідно, вже застосування на фронті на нашій території», — сказав Скібіцький.

Крім того, за його даними, Росія зараз формує ще один корпус у Нижньогородській області - це від 10 до 15 тисяч осіб. «Там йде і формування, і бойове злагодження й інші питання, які стосуються створення нового об'єднання. І ми не виключаємо, що воно буде перекинуте на нашу територію. Таким чином вони намагаються впорядкувати для того, щоб оці всі підрозділи, які вони набирають, формують, щоб вони мали потужний наступальний і оборонний потенціал, коли злагоджені батальйони змогли б діяти, як ті батальйони тактичних груп, які були нами розгромлені. А це великі втрати для РФ, це були найбільш відбірні, боєготові, з досвідом підрозділи, які зайшли на нашу територію», — сказав представник ГУР.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...