РФ готова до нового масованого обстрілу Україну: В ОК "Південь" розповіли, звідки окупанти можуть бити ракетами

Російські окупанти можуть готуватися до нанесення нового масованого ракетного удару по Україні, заявила голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Як підкреслила вона в ефірі телемарафону, на це вказує присутність в Чорному морі корабельного угруповання РФ з ракетами типу "Калібр", передають Патріоти України.

Незважаючи на проведену ворогом певну ротацію, корабельне угруповання РФ налічує на бойовому чергуванні всі 6 ракетоносіїв, серед яких – два підводних, повідомила глава об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

"Це говорить про те, що загальний залп може досягати 40 ракет типу "Калібр". Це досить потужна готовність. Можна говорити про небезпеку як одиничних ракетних ударів, так і підготовці до масованого ракетного удару", - зазначила вона. При цьому Гуменюк також додала, що певна активність авіації російських загарбників теж спостерігається.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...