РФ готує для України два сценарії, - Фейгін

У Росії зараз розглядають два основні сценарії, як анексувати окуповані українські території – локальний і радикальний. При цьому другий план Кремль уже може не встигнути реалізувати. Про це розповів російський правозахисник і блогер Марк Фейгін, повідомляє 24 канал.

Згідно з локальним сценарієм, російські окупанти планують провести псевдореферендум в окупованій частині Запорізької області, після чого оголосити про "приєднання" цих територій до РФ.

"План передбачає, що росіяни проведуть такий пілотний референдум і поки не будуть чіпати окуповані території Донецької та Луганської областей. В крайньому випадку, ці псевдореспубліки просто оголосять про приєднання своїм фейковим парламентом", – зазначає Фейгін.

При цьому на інших окупованих територіях у межах цього плану поки що не передбачається проведення референдуму. Щодо другого плану – радикального – то він передбачає створення певної "союзної держави".

"Вони кажуть, що хочуть створити в рамках союзної держави якийсь прообраз СРСР. Тобто завести в "союзну державу", в якій вже є Росія і Білорусь – Південну Осетію, Придністров'я, Запорізьку, Херсонську, Луганську і Донецьку області, як самостійні держави", – каже російський правозахисник.

Він зазначає, що можливість реалізації такого плану "промацував" заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв, коли приїжджав в окупований Луганськ.

а словами Фейгіна, псевдоутворення хочуть приєднати до "союзної держави" як нібито "незалежні", але на принципах федерації, якою керуватиме Москва. Проте Росія уже не має часу, щоб провернути такий план до 11 вересня, каже правозахисник.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...