РФ готує нову атаку на Сєверодонецьк-Лисичанськ, ЗСУ пішли у контрнаступ під Ізюмом, - ISW

Російські окупанти продовжують розгортання додаткових сил для здійснення нової атаки в районі Сєверодонецьк-Лисичанськ. Загарбники перекидають танки, бронетранспортери, інженерне обладнання та транспортні засоби зі Сватового вздовж російських наземних комунікацій у Луганській області, передають Патріоти України.

Водночас, українські захисники тримають оборону, а на окремих напрямках проводять контрнаступальні дії. Про це йдеться у аналітиціІнституту вивчення війни.

Зазначається, що російські війська, ймовірно, передислокують техніку із північної частини Харківської області на Донбас. Крім того, користувачі соцмереж опублікували 17 червня кадри прибуття російської важкої артилерії залізницею до Старого Осоколу Бєлгородської області.

"Російські збройні сили зосередили переважну більшість наявних у них бойових сил для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська за рахунок інших напрямів наступу і зазнають при цьому важких втрат", – йдеться в аналітиці.

Також повідомляється, що українські військовослужбовці готуються до контрнаступу українських військ на Ізюм із південно-східної околиці Харкова. На думку військових експертів, ці українські операції, ймовірно, спрямовані на те, щоб відвернути російські сили від наступальних операцій у напрямку Слов'янська та порушити російські шляхи постачання.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...